Låna 5 000 kronor

En tillfällig ebb i kassan kan hända oss alla ibland. Oförutsedda utgifter kan uppstå, exempelvis en tandläkarräkning eller en akut reparation som inte blivit inräknad för i månadsbudgeten. När sådana situationer uppstår känns det tryggt att ha möjlighet att ta en mindre kredit för att snabbt kunna återställa kontot på plus. Brixo är till för dig som söker efter ett enkelt, tryggt och flexibelt sätt att på. Vi strävar alltid efter att ge ett så snabbt kreditbesked som möjligt.

Låna 5000 hos Brixo

Hos Brixo har du möjlighet att ansöka om att låna 5000 kronor i form av en kontokredit, vilket blir en buffert för dig att använda till oväntade utgifter vid det tillfälle du önskar. När du skickat in din ansökan påbörjar vi en kreditprövning och inhämtar en kreditupplysning från kreditupplysningsföretaget Bisnode. Ingen förfrågan eller rapportering görs till UC. Vad som avgör om din ansökan om 5000 blir godkänd eller inte är din framtida betalningsförmåga och det är därmed acceptabelt att ha historiska betalningsanmärkningar. Om ansökan blir godkänd betalas pengarna ut samma dag som krediten beviljas. Uttag görs kostnadsfritt och du kan när som helst betala in hela krediten utan extra kostnad.

Våra grundkrav:

  • Du är minst 18 år gammal
  • Du har ett svenskt personnummer och är folkbokförd i Sverige
  • Du har inget aktuellt skuldsaldo hos Kronofogden (betalningsanmärkningar får före-komma)
  • Du har en inkomst om minst 150 000 kronor per år

Vanliga anledningar till att låna 5000 kronor

Vi på Brixo har förståelse för att situationer kan uppstå när oväntade utgifter leder till att budgeten spricker. I många situationer kan räddningen vara att snabbt låna 5000 kronor för att kunna betala räkningar eller täcka upp för oförutsedda expenser. Kanske har du fått plötslig tandvärk som leder till dyra tandläkarbesök, eller så har diskmaskinen gått sönder och börjat läcka vatten och du måste nu betala för reparationskostnaderna. I vissa fall är situationen en helt annan, och du vill låna 5000 kronor för att kunna göra något du länge velat göra. För att kunna åka på semester saknas det kanske några tusenlappar eller så vill du låna 5000 kr för att kunna köpa ett par skor som du länge drömt om. Att ha en buffert är en extra trygghet i tuffa tider men kan även vara tillskottet som möjliggör att kunna göra något extra roligt i vardagen. Men om du inte har någon egen buffert? Då är du välkommen att ansöka om Brixos kontokredit för att låna 5000 kronor.

Låna 5000 kronor och få snabbt besked

Ansök hos Brixo om att låna 5000 kronor och få pengar in på kontot efter snabbt besked. Det kan hända alla att man hamnar i en situation där man tillfälligt står utan pengar och är i akut behov av ett inflöde till ekonomin. 5000 kronor kan vara en bra summa att låna vid ett sådant tillfälle och pengarna betalas ut samma dag som lånet beviljas. Pengarna syns på ditt konto 1-3 bankdagar efter beviljandedagen. Ansökan genomförs enkelt på 2 minuter med BankID utan någon komplicerad ansökningsprocess eller att någon ifrågasätter vad pengarna skall användas till. Låna 5000 och få ett inflöde av pengar på kontot som du givetvis snabbt även kan betala tillbaka om du önskar.

Låna 5 000 med betalningsanmärkning

Hos Brixo kan du . Att du tidigare har haft svårigheter att betala någon faktura och därmed fått en anmärkning hos Kronofogden ska inte behöva hindra dig från att kunna låna pengar igen. Eftersom inte alla långivare bedömer på exakt samma sätt är det möjligt att få avslag på ansökan hos en långivare medan en annan beviljar lån trots betalningsanmärkningar, som vi på Brixo. När vi mottar en ansökan och en kreditprövning ska genomföras för att besluta om en kredit kan beviljas eller inte, tas många olika parametrar med i bedömningen. Betalningsanmärkningar kan vägas upp av andra positiva faktorer, och behöver därför inte vara en anledning till att få avslag på sin ansökan. Vi ser nämligen inte enbart till specifika faktorer utan gör en helhetsbedömning av all den information som inhämtats om den sökande. Vid kredithandläggning av din låneansökan lägger Brixo större fokus vid att bedöma din framtida betalningsförmåga i stället för att fokusera för mycket på tidigare händelser i din ekonomi. Därför är även du med betalningsanmärkningar välkommen med din ansökan.

Låna pengar utan UC

När du ansöker om en kredit vänder vi oss till kreditupplysningsbolaget Bisnode för att ta en kreditupplysning om dig som låntagare. Vi kan därmed kontrollera bl.a. inkomst, räntekostnader, betalningsanmärkningar och fastighetsinnehav. Innan ett lån slutligen beviljas kontrollerar vi med Bisnode vilka tidigare krediter du har liksom hur många gånger kreditupplysningar har hämtats hos Bisnode. Din ansökan hos oss på Brixo leder därmed inte till en registrering hos UC, vilket skiljer sig från de flesta större banker och långivare som vanligen vänder sig till UC för att hämta kreditupplysningar. Hos många kreditgivare kan det vara svårt att bli beviljad lån om du har många kreditupplysningar och förfrågningar gjorda på dig hos UC, och det kan därför vara bättre för din framtid att . Hos Brixo kan du låna pengar utan att din kreditvärdighet hos UC försämras. Vänder du dig i framtiden till en långivare som använder sig av UC, kommer inte tidigare kreditupplysningar hos Bisnode att påverka din kreditvärdighet. Har du tidigare haft många UC-förfrågningar kommer det inte heller att påverka vår bedömning av din kreditvärdighet i samband med en låneansökan.

Innan du beslutar dig för att låna 5 000

Innan du bestämmer dig för att låna 5000 kronor bör du fundera på din nuvarande ekonomiska situation. Det är inte negativt att använda sig av den här typen av snabblån så länge man vet att man klarar av att betala tillbaka de lånade pengarna i tid. Det ligger i både långivarens och ditt eget intresse att du är kapabel att betala tillbaka krediten under den löptid som du och långivaren kommer överens om. På vår hemsida kan du enkelt se hur månadskostnaden räknas ut. Det förekommer inga dolda avgifter. På så sätt kan du räkna på din månadsbudget för att vara säker på att du har råd att betala tillbaka lånet enligt återbetalningsplanen, utan att anstränga månadsbudgeten alltför mycket. Vi vill att du ska kunna låna tryggt och säkert.